Saya da 36 mnggu 2hari... Kebelakamgan ni, rasa panas sangat ii

Saya da 36 mnggu 2hari... Kebelakamgan ni, rasa panas sangat ii ...da pasang kipas da, sampai dua kipas saya pasang tetap berpeluh satu badan.. stress rsenye, saya ni ade ekzima..takboleh berpeluh ..aircond pun xbleh nnti kulit mengelupas😭😭 takthu da nak buat ape ... Ade tak yg mcm saya kat sini..ada tak cara cmne nak nak hilangkan panas ni ..ke mmng nk dekat bersalin panas mcmni#pleasehelp

30 Balas

ooo patutla sy start 30w dah mai panas2.. econ on je.. kdg ntah pape basah bawah breast.. lencun.. mujur hujan 2 3 hari ni kurang la sikit.. tp panas jgk.. tgh mlm kdg sejuk selimut kejap.. pns bukak balik.. pastu buang semula.. kalau sebelom ni nk slow2 je econ.. ni xde.. biarkan je.. cume sejuk sikit tarik la tp xlame pun.. 😅

Kalau dah sarat sgt mmg akan rasa panas badan. Pengalaman saya mengandung baby girl dah sarat waktu bulan puasa tahun lepas. Byk hari saya tak puasa sbb terlampau panas dan dahaga sgt2. Saya menangis merengek mcm baby sbb panas walaupun bg org lain time tu biasa2 tak panas mana pun

ya Allah saya pun sama. Duduk depan kipas ke dekat aircond ke tetap berpeluh macam apa. Rasa nak menangis pun ye sebab panas sangat. Sejak² masuk 9bulan ni rasa macam ni lah. Normal lah tu. Sebab bukan saya je merasa ramai yang ibu hamil merasa jugak kan.

2y ago

mandi jelah sis.. 😂.. tuang air kat badan skjp.. jgn mandi lama2 plak.. berpeluh2 ni mmg x boleh nk bw bincg.. sy pun x boleh berpeluh sgt nanti pitam..

mmg mcm tu...pengalaman sy mengandung ank lelaki lh...kalau ank perempuan xde pulak mcm tu...Mak sy sampai bising sbb sy mandi tgh2 mlm....X lme lps tu sy bersalin...rupa2nya nak dekat bersalin tu yg sllu rs pns.

saya pun samaaa 37 mggu 4 hari dah. Panasnyaa pasang full kipas pun berpeluh. benda ni berlaku start 36 mggu. haha smpai rasa nak mandi 3 pagi tu. Kdg2 dlm bilik saya tido pakai baju dlm je.haha

2y ago

kalo sy lepas mandi dok dlm bilik bukak ekon berkemban je.. panas.. skrg cuaca pulak panas, tdo mlm xpnh pakai selimut.. 😂 sy da nak masuk 7 bulan..

Sama Sis..skrg tenga mgandung 29minggu aircond tambah kipas lg😅 doktor bgtau pregnant baby boy..anak 1st sy girl x rasa panas mcm ni sejuk ja setiap mlm masa mgandungkan dia..berlawanan betul

Sama je...saya pown...kipas smpai atas pala...kdg2 tu dia punya panas tu x leh nak accept dgn dahaga tgah mlm..sye kdg2 x than bagi basah bdan sikit pastu pi tdur blik...hahaha...#firstbaby

Normal la kot tu. Sy masa anak first dulu, sehari smpai 4 5 kali mandi. Jam 12 malam pun duk mandi lgi. Siap mandi, berpeluh. Mcm sia2 je mandi 😂😂 nak duk bwh shower jerrr rasa hemmm

saya pun 36w mashaa allah taktahan panas ya amat tidur dlm aircond pun berpeluh harap2 lepas bersalin, panas ni boleh hilang sbb saya taknak biasakan baby tidur dlm aircond

normal sis..sbb baby semakin besar n byk haba dibebaskan...sbb tu asyik rasa panas je...sis boleh dpt kn nasihat Dr doktor utk dpt kan cream atau ubatan yg sesuai