Pertama kali guna Clear Blue Test

saya cuba check dapat result negative. Fungsi pill kat dalam tu untuk apa ? Sebab air kencing rasanya tak sampai kat pill tu. Mungkin result tak betul?#bantusharing #ingintahu #pleasehelp

Pertama kali guna Clear Blue Test
25 Balas

Sis, if UPT Cassete awak tu nampak line samar.. just repeat lagi UPT seminggu @ 2 minggu.. Macam saya baru2 ni terkena dgn CB Digital, UPT Dip & Tell saya naik samar.. then saya excited laa nak test guna CB Digital (memandangkan last pregnancy saya naik line samar kat UPT Dip & Tell then test guna CB Digital terus naik Pregnant 1-2w), tapi pregnancy kali ni plak tulis Not Pregnant 😭 terus rasa sedih! btw, saya mmg akan test guna 1st urine sesubuh tu.. Then 2 hari lepas test guna CB Digital, saya repeat semula UPT Dip & Tell (Kotak Color Biru - For Irregullar Period.. best sebab senang sgt detect if pregnant) naik plak 2 line & JELAS & TERANG) Then seminggu lepas tu, saya test lagi UPT Discloser.. haaa Alhamdulillah betul pregnant, line TEST & CONTROL TERANG! TEST LINE lagi TERANG dari CONTROL LINE.. So, CB ni kalau early sgtttttt tak dpt nak detect jugak.. sebab dah kena dgn diri sendiri ~ huhu cuba lagi next week kay ~ Tapi saya suggest utk detect early pregnancy ni, awak guna laa Dip & Tell.. tak perlulah buka mcm tu UPT CB tu, sebab kadang ada org faham dgn excited kita.. ada org gelakkan kan.. saya faham sebab sis mengharap sgt pregnant memandangkan UPT Cassete naik line samar 🥺 Saya doakan rezeki awak & suami bulan ni, tahun ni.. InsyaAllah Aamiin Aamiin Allahumma Aamiin 🤲🏻 Baby Dust 🌬️

1y ago

betul2. masa ttc saya spare je dipntell banyak2 kat rumah. dah betul2 terang line baru test pakai CB digital sbb senang nak estimate berapa week compare dgn lmp.

sis. dia mcm ni . tak kisah la brand apa pun upt. kalau naik line control tu,maksudnya upt tu tak rosak. dia berfungsi. sy nampak line control tu pekat likat. mksudnya upt tu mmg berfungsi takde rosak apa pun. melainkan takde line naik kt control tu..baru result tu invalid. sy pernah pakai mcm2 jenis upt clear blue . brdasarkan gmbar kdua tu nampak result sis negative .

1y ago

cuba sis guna upt clear blue yg digital. kalau pregnant dia akn bgtau brapa week. sbb clear blue ni jarang xtepat.sis tunggu brapa lama untuk tengok naik line samar kdua ni?

Clear blue ni kalau tersalah sikit mmg sia2 lah beli😂 sis, awak beli je dip & tell.. accurate je . Sy hrtu pun guna clear blue ni tp tersalah step sikit je sia2 je beli mahaiii. Last2 guna dip& tell je elok je resultnya.. *maaf sy tergelak tgk post sis .. sampai dirongkahnya test kit tu🤣

1y ago

takpee haha 🤣🤣 sebab ingin tahu sgt, gatal tangan buka la tuu. saya cuba dip&tell nanti ✌️✌️

Xsilap fungsi bulat tu utk jangkahayat upt ni berfungsi.. lg pun clearblue ni mmg high accurancy dan sensitivity dia.. apa kata sis tgu lg dlm sebulan next period punya tarikh, kalau xdtg period jugak then test balik guna upt biass jenis strip/casette.. moga ada rezeki buat sis ya

1y ago

ok baik, terima kasih ❤️

Bila dibuka, dpt lah kami semua 1 ilmu baru.Memang tak pernah tgk dalam upt ada benda ni😁.inshaAllah doa yg baik2, cuba lagi semggu dua dan monitor simptom ya. Kalau mmg rezeki pregnant, inshaAllah smkin pekat nanti.;) Sy doakan smga awk dpt good news;)

1y ago

Terima kasih ❤️

dasyat jgak ye sampai dirongkahnya pregnant test tu 😂😂😂 . klau tak pregnant mmg takkan detact sis. follow instructions dkt kotak tu.

1y ago

jenis cassette mmg senang dpt false positive.. sbb tu klau guna jnis cassette,selagi tak naik terang or jelas pada pandangan mata mmg xkan percaya.. rasanya awk salah kira hari ovulasi, lewat 15 hari mustahil upt tak dapat detact sbb kandungan dah cecah dlm 4-5 minggu mcm tu. awk kena make sure bab tarikh ovulasi dgn cara manual, tak boleh bergantung pada applikasi period tracker.

cb dia mmg dpt detect awal pregnancy. ni upt sy mse chemical pregnancy bulan 9 thun lepas. 😆 nmpk line + samar tu kan. check klinik takde pape dr sahkan chemical pregnancy sbb xlme lpstu sy period. huhu

1y ago

sama mcm sy knee chemical pregnancy . upt mmg smar tde progress langsung . biasa hcg akn mngkatkan . tp sy tak ttp smar . last last turun mcm priod . 8 hri jgk bru drh stop . pastu lepas stop .. awal bln 1 dpt tahu pregnant blk . rezeki Allah nk bg . tak smpai sbln dri tarikh CP tu . semoga kandungan kalini baik baik je .

Pill tu untuk ketahanan test prgnnt tu . Mcm awak beli kasut . Mesti akan ada 1 beg putih kecik . Dlm tu biji2 kecik . Air kencing mmg takkan kene dekat pill tu . Kalau kene rosak lah test yg awak buat tadi .

1y ago

Thank you sis hehe, ok sekarang faham dah. 🥰

clear blue ni sensative dia high👍... takpe kalau nak kan kepastian lagi... sis buat test lagi 2 minggu... 🌹❤️ tengok camne... kalau lepas 2 minggu tu positive.. alhamdullilah ❤️🌹

1y ago

thankyou sis ❤️

hahahahaha sorry tergelak lh... lawak jgk eh baca posting ni... habis smpai dlm dia bukak nye 😆 tunggu lagi seminggu dua sis bt lagi skli urin test ye... in shaa Allah ada rezeki tu nnti