Anak demam malam

Saya confuse kalau anak demam kita kena biar dia berbaju atau tak. Ada yang ckp kena pakai biar berpeluh. Ada yang ckp kena bagi dia sejuk always. Taktau nk ikut mana. Dan ada tips untuk anak demam malam?

7 Balas

jgn bg pakai baju tebal2 utk kluarkan peluh, tak pasal2 panas makin tinggi boleh sawan anak tu nanti.. pantau suhu anak jgak, klau dah terlalu tinggi kena bawak p hospital. klau dkat hospital selalu tgk doctor akn suruh ibu bg mndi ank smpai suhu turun. so awk boleh lap2 badan anak tu, letak towel lembab dkat bawah ketiak..lap dari kaki sbb baby ni kdang terkejut klau tiba2 kena sejuk..

3y ago

Betul tu mommy.. Sy pun buat perkara yang sm slps baby sy kena demam buln lps. #TAPSupermoms #TAPactiveusers

baik bg dia xberbaju la sis..sbb klau panas dia naik nnti lg susah..tkt sawan dtg..biar dia xberbaju..tp jgn bg kipas sgt....lepas tu bagi mandi dgn sabun ni..insha Allah surut la demam tu..klu nk pm sy ye 0194397834

anak sy haritu 4 hari demam malam. sy pakai kan baju longgar n nipis je, tuala basah sy letak kat perot dia.. air standby terjaga malam jerlum kan kepala dia n basahkn tuala yg kt perot dia tu. bagi mkn ubat.

biase kalau pergi klinik dr akan ckp ank tak cukup minum air time siang sbb 2 time malam dia akan demam... bilee bdan xckup air badan akan jadi panas...

baju yg xterlalu tebal n jgn selimutkan. Sbb takut haba terperangkap nnt boleh jd sawan.

Biasa kalau anak demam .. saya tinggalkan pampers je .. tp jgn bukak kipas la ..

kerap basah2kn bdn kpala smua pkai kain sis.. bg kluar pnas tu..