demam

saya nk tanya kalau bayi or kanak2 demam kena mandi tk? bukan apa even saya sendiri demam then kadang2 mandi makin naik panas nya. Haha ada petua kata mandi air sejuk biar panas hilang. kalau mandi air panas or air sejuk. anak saya 2 bulan demam sebab inject vaccine tu curious nk mandikan or tak? then air sejuk or air panas mandikan.

9 Balas

Slalu klu lepas cucuk, saye terus bagi ank mkn paracetamol syrup then esk nya bru mandi kn.. Tp klu ank dh demam, saye mandikn 1x sehari pagi je guna air lemon suam.. ptg tak mandi lge, lap2 je... Semoga dpermudahkan 😊

Mandikan dgn air suam. Saya pernah mandikan sekali dengan air sejuk makin naik suhu badan nya. Kadang kala bayi terkejut dengan air sejuk jika tidak biasa dimandikan dengan air sejuk. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

mandikan dia. bagi sejuk bdan tu.. air jgn panas sngt, jgn sejuk sngat. hiris lemon, in sya Allah cepat panas turun. anak sy dedau pon sy tak lenggah2 mandikn dia.. klau demam panas lagi payah.

Mandikan air biasa je. Jgn sejuk ketar tu pulak. Kena kerap Mandikan.

mandikan dgn air suam sikit.. jgn panas2 sgt. jgn lupa bg panadol

Seeloknya mandikan..

Mandikan dgn air suam

mandikna

Mandikan