Tak datang period 2 bulan, pregnant or not

Saya check upt tengahari tadi negative , pastu saja pergi KK nak mintak scan. But doc kata “ patutnya tadi awak takyah gi kencing, supaya senang nak tengok kantung. Kalau pundi kencing kosong, susah sikit nak detect. Banyak lemak je kut “. Thn doc advice saya makan sihat2 supaya datang period balek. But saya punya feeling cakap saya ni pregnant.. tapi entahla.. bila check rahim 3 bulan yang lalu, doctor clinic swasta cakap sihat je takda apa2 and mmng blh plan for baby.. and now period tak datang but upt negative hmmm .. anyone alami mcm ni? Blh share tak

3 Balas

saya pun pernah tak period selama 3minggu dan sy ingatkn pregnant..rupa2nya masalah hormon je.. bila masuk bulan seterusnya tak mengharap dah bila period delay lama.. .. duk ingat sy tak boleh pregnant dah.. tapi Allah bagi rezeki dalam diam2 lepas xmengharap selama setahun.. alhamdulillah..skrg dah 5bulan pregnant..

Kk kdg2 susah sikit.. klu wat upt negatif jarg dyirg nak layan nak scan sume tu.. awak bley peg klinik swasta mintak scan.. da lewat 2 bln, klu period irregular pn klu pregnant, paling kurg nmpk kantung.. klu xde, mgkin masalah hormon..

Awak cuba ke klinik lain. Betul sebelum scan kalau boleh tahan kencing nanti senang nampak bila pundi kencing penuh. Atau nk lebih tepat boleh buat hcg blood test. Sure 100% accurate & boleh tahu kandungan brp weeks