Upt negatif tapi last² pregnant

Anyone kat sini check upt asyik negatif tapi last² pregnant? Saya dah check upt negatif, period lewat 2 hari tapi memang jenis irregular period. But sebelum ni period kalau tak on time mesti terlebih awal. Tapi kalini lewat pulak. Symptom period and pregnant sama so takleh nak percaya sangat symptoms yang tengah alami sekarang ni 😂 but selagi tak period selagi tu saya consider as pregnant 🥲 Ada tak sesiapa kat sini result upt asyik negatif tapi rupanya hamil? Yeah I know antibody orang lain² but at least bila baca pengalaman ibu² ni sikit sebanyak bagi positive impact kepada saya. #ingintahu #seriusnanya

11 Balas

saya lepas kahwin period lagi out. tapi Alhamdulillah preg. . mmg tak bole nak jangka sbb yela taktau waktu subur bila kan. tapi tuh la rezeki, sblm tuh dia siap masuk dlm mimpi bagi petanda ,tapi kita takut nak percaya sbb takut kecewa, tapi still rasa mcm something, sminggu lepas tuh saja buat, n yaa mmg +ve n p scan tgok nak masuk 7week da. so awak even period tak okay pun, kalau kata Allah nak bagi, inshaAllah akan ada okay.

4mo ago

nnt kalau tak period, awak try buat upt, kot betul mimpi tuh bagi petanda kan. even takut juga kecewa tapi tuh la tak buat taktau ,nanti apa awak gtau ea. mcm tak sabar nak tau sbb ada org pun dpt mimpi mcm tuh.

saya lah tu , kalau ikut kiraan saya period bulan 4/2023 last period. bulan 5/2023 tu saja cek upt sebab period lewat dalam seminggu/2 minggu.naik 1line.. negatiff. biar jee mungkin period saya dtg balik jenis tak teratur. tunggu sampai awal bulan 7/2023 tak datang2 period.. buat upt Kali ke2.. naik 2 line .. jadinya saya pun tak tahu saya mula pregnant Dari bila. now tengah tunggu hari nak deliver.. due 1/2/2024

Huhu baik gi scan, upt ni takleh caya sgt.. Jangan jadi macam sy, baby dah 5 bulan lebih baru tahu pregnant hahahaha.. Mujur la baby strong mcm momeh, siap urut2 pijak2 badan.. Simptom pregnant pun mcm ye tak ye.. Alahan tak teruk pun, takat muntah masa berus gigi mual2 skit2, letihhh ase, puting timbul.. Sbb perut mmg tk nmpk and period pun irregular yg keluar cuma tanda tanya knp jd mcm tu 🤣

4mo ago

perut x naik ke sis? buncit ke?

kalau HCG dah terlalu tinggi dalam badan, macam kalau dah 9w ke atas (depends pada badan), memang boleh dapat false -ve, hook effect. kalau dah lepas 1st trimester pun sama, sebab HCG dah turun semula. kalau sis betul2 suspect pregnant, atau period lama sangat tak datang, walaupun UPT -ve, pergi je check up kata period lama tak datang. first thing doktor akan buat is test UPT, then boleh request USG.

sy pun irregular, Dlm 2 bulan tu sy cek upt negatif,lepas tu Smpai 3 bulan Tu sy Dh rasa badan sy letih dan ngntuk je memanjang lepas tu perut slalu kembung bila mkn trus rasa nk muntah, sy trus p klinik Scan sbb sy ada Cyst Bila scan tu nmpak ada kntung tpi masih awal nmpak kntung je doa kn kandungan sy kali ni Sihat Smpai lahir dgn selamat Semoga ada rezeki buat kita semua 😊

hai ,saya last period bln 10 /2023 dah hampir 3 bln xmai period lg. bln 12/2023 I pi scan doktor kata xnmpk ape2,even I bagitau kat doktor bln November I keluar mcm benang.....still doktor kata xpayah tunggu lg suruh ambik ubat ....I tak berani so I pun tunggu,last2 awal bln 1 / 24 upt positive on/ off ...😒.rasa pelik juga,perut pun mcm cramp,kembung....but I'm still hope & waiting

3mo ago

So macammana result nya sis?

Saya pun irregular. Rasa xsedap badan ja test upt. Symptom2 nak period lg teruk dr pregnant. Tp selalunya kalau test upt -ve. Mmg takda. Kalau test dia samar2 confirm lekat 😄

irregular ni mmng ssah sikit nk detect . klau regular 4 hri lewat dh naik double line mcm sy . awk tggu lh 2 mggu bru test balik , klau test msih negtive prgi klinik check .

4mo ago

Oh okk faham. Lagi seminggu dua saya check balik. Thank you ye 🌸

klu period irregular, tlalu awal ye utk check klu period bru lewat 2 hri.. paling kurg pun tggu ble da lewat 1-2 mggu.. nie utk elakkn knfius nant..

4mo ago

Okayy² faham. Thankyou 🌸

awak boleh cuba check lagi seminggu dua. kadang instinct pun boleh main peranan jugak. yakin rasa macam pregnant 😂

4mo ago

Tulah tuuu sebab symptoms period and hamil ni sama kan. Instinct lebih² kang rupa² nya ebab nak period 😭