Kandungan 10minggu

Saya bru lepas scan,. Kandungan 10minggu tapi doc kata tak nampak kantung, adakah normal?? Cuma risau kalau kandungan luar rahim

5 Balas

Mungkin normal je. Tapi monitor jgk la simptom2 apa semua Kalau ada. Mesti doctor suruh repeat scan kan? Nnti pergi je repeat scan. Atau boleh jgk try dptkan second opinion pegi klinik lain plk. Tips nnti scan, kena make sure bladder penuh time scan tu. Jgn kencing dulu. Awal2 ni still susah sikit nak nmpak.

Mungkin perut tebal / jenis rahim yg kebelakang etc. / bladder tk penuh jadi faktor masa scan tk nampak. Boleh cuba 2nd opinion kt klinik lain, request utk TVS klu boleh.

Kalau luar rahim biasanya dah sakit area ari2 tu sis. Period teratur tak?

2y ago

Biasanya la kan kadang2 sbb ovulation lambat, so tumbesaran dia pun jadi lambat

Selagi tak ada bleeding insyaallah tak ada apa tu sis

insyaallah xde apa