Bleeding teruk

Saya bleeding teruk serta ada ketulan darah 12jan aritu. dr korek guna muncung itik siap ada ketulan. Tapi lepastu dr scan masih ada kantong tp kosong. Dr pun xdapat pastikan ketulan tu apa. Agak2 saya masih ada harapan ke ada baby dalam kantong tu. Ada sesiapa ada pengalaman mcm ni. Skrg baru 6w 6day kalau ikutkan. Adakah kantong mmg dh kosong atau terlalu awal utkk nampak janin dlm kntong? Dr bg 2mgu lg untuk scan.

7 Balas

nie 1st tyme awak scan ke? ble bleeding tu bru awak scan? sblum2 tu penah scan utk confirmkn pregnancy x? pngalaman sye mse tu 6 weeks , ade bleeding n sye pegi klinik.. memg plan nk peg scan utk confirmkn pregnancy ble da 8 weeks tp tu la bleeding plak.. mcm heavy period keadaan mse tu.. scan memg xde kantung & baby.. dindg rahim tebal.. Dr kte sme ade early pregnancy/miscarriage.. Tp sye x mgharap pn sbb memg da bleeding trok.. sye aggp je tu period.. after smggu sye dtg scan lg.. memg kosg.. size rahim sye pun da back to normal.. Dr suspect chemical pregnancy..

9mo ago

Saya bleeding 11jan. 12jan pagi dr korek bawah. Lepas dari scan tu xde darah langsung sampai ke harini.

sama mcm sy tahun lps 6w bleeding teruk.. pegi emergency doc masuk muncung itik korek ketulan darah yg ada.. pastu doc scan kata kantung ada lg tp kosong.. masa tu duk berharap lg kandungan mnjd.. tgh mlm tu masa nk kencing tiba2 kantung kua sndiri🥲.. g balik emergency.. doc scan dah gugur kua hbs dah

9mo ago

doa yg baik2 ye. sbb sy pn bleeding teruk mcm period masa 6week. pergi klinik swasta doc tu ckp 99% gugur sbb doc tu ckp kantung dah xcantik tinggal tunggu jatuh. lepas 2minggu sy pergi pantai alhamdullilah bby dah ade heart beat. tp bleeding dah xde tinggal spotting yg xnak stop. skrg setiap 2minggu kne followup pantai. skrg sy dah 10minggu pn.

Alhamdulillah tadi pergi HTA untuk follow up kandungan. Nampak heart beat baby. Menangis depan baby sebab sebelum pergi HTA buat scan luar pun kosong. Terima kasih yg bg kata2 semangat sebelum ni..

kalau saya dulu 6 week nmpk kantung sahaja..g scan balik time 8 week baru nmpk janin n heartbeat.. insha Allah doa yg baik2 utk kandungan awak ..stay positive

8mo ago

Terima kasih untuk kata2 positif puan.😊

sy pun ada bleeding teruk 11jan ne tp sy tak p check pun sis..sy kena p check juga lah ne kan sbb kandungan sy 5week 5hari time bleeding tue

8mo ago

ok dia terima kasih pendapat ny

pegi cek kat KKIA balik to double confirm..biasa mmg doktor akan beri masa 2 mggu lps tu scan balik for confirmation...

9mo ago

Sy dh tunjuk surat refer dr, sbb masa tu sy kat kg skrg sy dh balik Kl. dia suruh direct pergi HTA. Andaikata HTA kata masih pregnant bru boleh follow up dgn KK KL. 24hb ni bru boleh tahu perkembangan. Kalau nak cepat kena pergi klinik luar dlu

ade cek upt?

8mo ago

alhamdulillah semua oky.skrng dah masuk 15minggu.nnt kalau ada cek kat swasta bawa semua keputusan scan ya.moga dipermudahkn urusan.