just nak meluah

dah zaman 2023 nii pon masih ada lagi ke org yg jenis suka banding ii rasa sakit dgn rasa alahan dia dgn kita. sy bkn nk mengada ii just niat nk meluah,sy masih muda apa lh salahnya bagi tip ke apa nii tk sebok nk banding ii “aku dulu mengandung tkde pon mcm kau mcm-mcm sakit,sakit badan lh cpt penat lh” bkn ke benda tuu normal utk ibu mengandung. kadang takut nk meluah dgn org. nasib suami aku dh kena warning awal ii jgn nk banding ii kn sy mcm pompuan lain setiap ibu mengandung tuu lain org lain rasa. benda ii mcm nii yg kadang buat kita rasa stress sy kalau blh nk rasa enjoy je time pregnat nii. blm lagi bila ank lambat ckp,lambat jln,lambat respond ntah ii mcm ii lagi org dok bandingkan. hidup nii kadang ssh nk puaskan hati org

2 Balas

Faham, dlu time xde alah org kata saya lasak nmpk sihat je mcm xmengandung makcik2 bawang kata. Stress sampai gugur. kalini mengandung mmg pergi rumah nenek or makcik2 kita baring je xbuat apa sbb mmg penat kalini pregnant. Bile xbuat apa dia banding kan kita pulak dlu dorng boleh je masak waktu pregnant. So nak apa sbnye nye. Rupanya xyah amek hati sgt apa org ckp, klu org ckp je sapu dada istighfar byk2 minta kita jgn kecik hati dgn org. sbb saya dah penat so saya buat xtawu je apa org ckp, xnk dah stress , yg penting skrng nk baby sihat❤️❤️

Ade sis.. kte ingtkan die dh pernah pregnant akan fhm lah kte n supportive tp nk jgk tnjuk mcm die better.. tp ade jgk yg supportive.. sis bt pekak je.. sy org cmni mmg sy block je dr contact sb xnk stress bnde xperlu.. dgn kte emosi pn xstabil.. bkn sush nk jd supportive esp dh pnh ade pengalaman.. sy pn xfhm manusia ni yg xde empathy..