Ibu tgh pantang tkblh stress kan? Tapi sya cukup stress

Saya bersalin 5/5/20 haritu, baby girl. Kluar jer hospital saya terus duduk rmh abg saya sbb mak sya strok, tak boleh jaga saya. Saya dua beradik aja. Jdi abg dgn kak ipar sya suh tinggal rmh dia. Sya awalnya mmng taknk tap terpksa sbb sya mmng tkthu bab berpantang, jaga bby pun thu sikit sikit je. 3 hari pertama okay lagi, lepas tu bby kena kuning. Tinggi juga. Kak ipar beli susu dugro ke dupro apa ntah tanpa pengetahuan sya. Tahu tahu je dia bagi kat ank sya. Padahal susu sya byk. Dah la selalu mandikan ank sya tengahri, dkat zohor baru bgn dan mndikan ank, kesian ank sya. Lpastu member abg sya selalu dtg melepak. Saya berpantang kat ruang tamu je sbb bilik kosong tu dinding dia seakan kuning. Takut effect bby. Kawan abg pun melepk kat ruang tamu. Kadang2 dalam bilik yg sya simpn barang dan tempt sya salin pad. Bayangkn masa diorng lepak kat ruang tamu, masa nk bagi susu kt ank, kena sorok sorok. Kadang dorang melepak dalam bilik, sya nk tukr pad pun kna tunggu diorang balik. Dia punya tkselesa tu, Allah ja tahu. Sebab sya memang jenis tukr pad 2 jam sekli. Dah la merokok, buat bising. Sya nk rehat pun jd mcm hmm. Lpas tu kuning ank sya tinggi sampai 200 lebih even dah 15 hari. Kak ipar sya beli susu lactogen. Dan ank sya nmpk mcm suka dgn susu tu. mcm mna tak suka klo susu sya dia xbgi sya bagi. Ank nangis sikit cepat cepat dia bancuh susu. Sya nk bgi susu sya pun tksempat. Smpai hbis basah baju. Smpai sya kena letak kain lampin dkt breast sya. Klu pam pun bkn nya kasi kat ank. Last buang juga. Sakitnya hati Ya Allah. Kak ipar sya ada ank sorang. Tapi dah besar. Haritu masa sya pregnnt, awal awal lag dia suruh sya bgi susu formula, sbb senang dia nk jaga klau sya nk ke mana mana nk tinggalkan ank. Ya Allah, ank aku tu, mesti lah bawa je dia ke mana mana. Sya rasa sebab tu la dia bersungguh agt nk bgi susu formula. Dah la malam malam klu ank sya meragam, cepat cepat dia ambil bawa masuk dalam bilik dia. Tahu tak perasaan dia tu mcm mna, tak reti hantr balik. Sya bgn tdo tgk ank tkde. Menitik air mata tau. Sya taknk duk sini. Salah ke apa yg sya rasa?

1 Balas

normal sis rasa macam tu... hati sorang ibu... sabar banyak2 sis... saya takda di tempat sis so tak tahu macamana rasa... sis slow talk dengan abg sis... takpon balik dok rumah sendiri...