Jahitan bersalin

Dah dua minggu bersalin, saya tengok di tempat jahitan bersalin keluar warna putih tak pasti tu benang ataupun nanah. Tapi saya rasa mcm pedih dekat tempat jahitan tu. Ada pernah experience tak? Memang tu benang dah keluar tunggu bercantum ke macam mana? #firstmom #pleasehelp #bantusharing

8 Balas

Saya pernah alami sis... Pedih kan.. 1st pn saya fkir jangkitan kuman smpai bernanah.. Skali ngam ada appointment dgn doc pakar o&g, saya bgtau n doc check.. Rupanya benang yg kena ikat simpul tu je.. Dia lmbt nk terbenam.. Tu yg jdi mcm tu plak.. Xda apa jadi.. Nnti baik sndiri.. Rajin jer letak ubat kuning tu... Tpi klau sis risau, boleh la bgtau misi.. Nnti misi tlong check kn

Saya pernah kena mcm tu.. 2 minggu lepas bersalin jgk.. nurse datang check kat rumah and diorg cakap maybe jahitan agak tegang atau terkena jangkitan so kena cuci betul² and pakai ubat kuning yg hospital bg tu.. and then cuba rendam dengan air garam.. buat 2-3 kali

1y ago

pedih sikit je wak.. still laa boleh tahan 🥲 kalau tk buat makin melarat nnti

kalau ada check up baby, boleh minta doc check awak sekali. kalau takde check up baby pun awak boleh je pergi kk minta doc check.

bila check up baby awak, minta nurse kk tlg check kn. jgn biar.

bgtahu misi skrg..risau jangkitan pada luka

Sy letak ubat kuning tu cpat luka jahitan tu kering

nnt tanya nurse

suh misi cek kan