salam mommies..

saya belum buat buku pink lagi disebabkan musim pkp ni..kandungan sudah 2bulan(8minggu)..jadi nak tanya, ubat apa yg saya perlu beli d farmasi yg pnting utk d awal kehamilan?

12 Balas

Sy lepas kawin smpai memula pregnant mkn iberet folic 500, tp lalu mkn ubt tu smpai 4 bulan kandungan je, now xmkn pape.. Alhamdulillah hb okay, skrg pregnant 8 bulan.. 2 more months to go.

Saya pon x buka buku pink lgi.. Hari ni dh 8w5d.. Esok baru nk try pi kk.. Skrg mkn folic asid similac jer start dri 4w ritu..

Folic acid. Buka buku boleh je sis pergi kkia. Before 12w, nanti nurse bising pulak 🤭

Bole je nk g bukak buku. Xda masalah. Sy pun baru je lepas bukak buku last week

... Kena buka buku sebelum 12weeks..klu tidak nurse bising ... Folic acid..

Sis boleh beli folic asid kat pharmacy dlm awal pregnant ni..

4y ago

*folic asid masa malam sbelum tido.

Folic acid je sis. 5 mg sehari

Sis amalkn acid folic

folic acid sis..

Folic acid