Bleeding

Hi, saya belum ada pengalaman tentang pregnant. Nak tanya kalau wife bleeding mcm mana nak handle. Tapi bleedingnya tak berapa byk mcm period. Berbahaya ke tak? Wife masih lbih kurang 5-6 weeks. Thanks.

13 Balas

Sy sedang mengalami, mmg kena ambil tindakan drastik if bkerja trus dptkn solid cuti 2-3 weeks after pergi hospital consult doktor. Terus stop makan pedas2, makan macam org pntang trus(sup2, sayur, buah) Mgkin dr akn on duphaston so commit makan ubat dan folic acid juga. Pesan kat wife jgn panik, byk bertenang, berdoa biiznillah.. saling doakn ya.. semoga wife dan kndungannya selamat.

Please check baby's condition. Maybe it's the cause of making love. It happened to us. Gyne asked us to rest until after past 1st semester.

Kalau blom g klinik better g klinik utk consultation sbb pndarahan yg blaku masa prgnt ni tak normal sbnrnya xkira banyak atau sikit.

Better p hosp. Doc akn check jantung baby n check mlalui bwh. Sy pnah alami.. Bleeding wlpn sikit p trus hosp.

Better bwa wife g klinik and dgr apa kata doctor. Sebab time prgnt sepatutnya tak berlaku pendarahan.

Kl bleeding di awl kehamilan better g hospital check,takut nti abortion...

Banyakkan rehat, baring tinggikan kaki. Tu yg doc pesan kat saya ms bleeding 7weeks..

Terus pg klinik or emergency xnormal kalau bleeding mcm period tu dikira bnyak encik

Saya syorkan anda untuk bawa wife anda pergi jumpa doktor

Pergi hospital. X normal keluar darah masa pregnant