Mudah2an mmbantu saya lah

Saya baru tahu yg saya mngandung tapi bile check kt apps dah 6minggu6hari patut ke saya pergi jumpa doktor atau scan...suami belum tahu yg saya mngandung patut ke sye bgthu suami soal nie....

4 Balas

suami mesti tahu. keluarga lain taktahu dlu pun takpa. cadangan sy selagi tkde bleeding. sis boleh tgu sikit hari g scan , sbb sy g masa 6w. dr kata tkde nmpk apa lg selain dinding rahim yg tebal.ukuran pun macam 5w lebih ja. so kena tgu lagi 2week. selagi takda pndarahan or sakit perut tkperlu risau. cuma jgn lasak2 ye sis. congrats !

2mo ago

kalau tiao kali kencing kluar darah better sis check klinik tau sis.kalau penempelan biasanya bberapa titik je lekat ke spenda, harap2 takda apa yg serius.

Sis dah nak masuk 7 minggu tu, sesuai sangat dah pergi scan tgk keadaan kantung & kedudukan kantung dkt mana. 7 minggu ni kalau ada rezeki dah boleh nanti janin & heart beat. Bagitahu husband ye sis, boleh pergi klinik sama2. Jaga diri & kandungan baik2

2mo ago

baik2 inshaa Allah nnti saya ajak suami pergi klinik ya...terima kasih ya smua...

saya rasa baik bg tahu je suami awak..biar jd rahsia awak berdua je dulu..nnti bila dah bukak buku pink boleh la bagi tahu keluarga..semoga ada rezeki awak bulan nie..aamiin

2mo ago

aamiin³..sama²..🥰

Kenapa tak boleh bagitau husband pulak. Selalunya kita bagitau husband dulu then minta dia bawa check up

2mo ago

baik2 tq ya...and now skrg ad rasa cramp perut dn buang hadas kecil ad kluar dgn darah...apakah itu tanda nya...