Suami Curang, Siapa Patut Dipersalahkan?

Bila dapat tahu suami curang -, siapa patut disalahkan? Suami atau orang ketiga?

Suami Curang, Siapa Patut Dipersalahkan?
62 Balas

Dua2 lah salah... Sebab takkan berbunyi kalau tepuk sebelah tangan kan.... Tapi before that... Tgok diri sendiri dulu sebelum nak salahkan orang lain... Macam diana awal2 cakap kat husband... Sekali dapat tau curang... Mmg tinggal gitu lah... Tak hingin nak guna alasan sebab kasian kat anak lah apa lah... Ramai tgok kat krt tak nak lepas suami buat alasan sebab anak... Hurmmm...

Mula2 salahkan diri sndri dlu. Lepastu carik sebab kenapa suami nak curang @ main kayu 3 4 5. Dah jumpa jawapan, terus trang dkat suami. Adakah salah dia . slalu kalau kita terus trang mcm tu suami akan terus mengaku & terus mntak maaf. Org ke3 ni wujud bila kita bg space pd suami utk curang. Jd, salahkan diri dlu bila suami curang... Sekian..

Kdg2 ne lelaki ne pndi dya pura2 bujang untk dptkn pmpuan... pokok x akn bergoyang Law xda y memulakan... Law sa sis, sa bg Amran sdia kat suami sa, sa akn katakn y sa x mghlng mcm na plhn ko sa blg, tp jgn menyesal sa blg...tp suami sa still ok ja, hp dya slalu sa pgng n sa gk thu pswod.so sa pcyakn dya x curg la.

Bg sya sape yg curang tu la..xkn suami yg curang isteri pla d salahkan..btul x?? Knon2 istri x pndai jga suami la apa la.. dpat istri yg baik yg sngat pndai jga rumah tgga pun last2 suami dia curang jga.. mcm bgtu jga sebaliknya klu isteri yg curang..c isteri la yg salah..tu pndpat sya je...🤣🤣

Sebagai isteri kena tanya diri sendiri. Apa salah kita sampai suami ada masa cari perempuan lain. Tanya suami mana salah kita. Tapi kalau mmg kita dah jaga suami dari A to Z , suami cari lain juga tu tak tahu lah nak cakap macam mane

Semua salah!! Tapi yg lebih bersalah si suami & org ketiga.. Dah tau ada isteri, sibuk mgatal kat luar tu dah pahal.. Yg perempuan pulak, dah tau tu laki org tolonglah jauhkan diri, byk lagi laki bujang kesepian kat luar tu 😕

Salah suami yg terutama,, sebab terlalu murah hati nya mnerima wanita yg bukan halalnya sedangkan dia ada istri.. salah org ketiga juga sbb masih byk kumbang d luar,,, knpa pilih kumbang yg dh ada dalam kuntum bunga?

Suami curang lah yang paling saya takut dlm perkahwinan😭😭hari2 suami g keje selalu duk pikir die buat bukan2 je setan duk menghasut, moga dijauhkan dari kita semua perkara ni 😭

Dua2 perlu bertanggungjawab.. Suami..awak dah tau ade tanggungjwb lain kat umah,sibuk p cari beban Baru watpe.. Yg pompuan tu pun jadi ba** nyondol kebun org buat ape..sula je dua2

Tepuk tgn sblh tk bebunyi ..kesimpulannya dedua salah .. tp kekdg org lelaki ni bijak mnipu. . wlu dh kawin Dan msh berstatuskan suami org , gatal mngaku duda ..