Keliru

Saya baru tahu tntg opk & apps premom. Saya download & check setiap satu opk saya. Sebelum apps tersebut, menurut perhatian saya CD11 ada hari subur saya, tetapi melalui apps hari subur saya CD20 kerana opk saya terang. Sedangkan di graph pon maklumkn CD10-CD15 adalah ovulation saya. Buntu laa nk ikut mana satu hari subur saya.. mohon bantuan @ nasihat semua?

Keliru
7 Balas

Sy share lagi utk awak... opk biase nyer akan terang ( yakni positif ) 1 hari je .. kalau da lebih dr 3 hari.. mcm ni laa contoh nyer ( bg yg pregnant ).. sy cek lpas * Delayed Period. Missed period. Sb tu hormon hcg makin tinggi. Awak cakap da cek upt tapi negetif. Ade kemungkinan 1. Ovulation day lewat atau 2. Hormon hcg masih rendah.

4y ago

Mcm tu.. hmm, bole laa try nnti tgok cmne. Tp cerita kt husband td dye kata just wait n see bln ni dtg period ke x😅 udah begitu katanya. So, tgok laa cmne nnti

Yg ni opk last sy cek mase tu klu tak silap 25.4 & 26.4.. Sy jangka period sy dlam 28.4 mcam tu laa.. ade peningkatan utk opk ke 2. Klu ikut cd mase tu cd 25 bersamaan dgn dpo 8. Sy dpt rase sy pregnant. Lpas tu sy cek upt mase tu negatif lagi.. 27hb baru ade faint line.

4y ago

Sama ooo MCM tu

Cd 20 tu bile awak snap pic lpas tu scan otomatic app akan kira yg tu paling tinggi. Walaupun yg paling tinggi seblom ni adalah semasa cd 11.

4y ago

Btol btol.. bkn x google tp nk tnye advise org kt sini, kot ade yg tau

Selaluny kalau opk double line maknanya subur then bole bersama suami dlm masa 48 jam. Insyaallah melekat jika ikt cara2 yg betul ☺️

4y ago

Tulah.. kompius, prempuan kan. Hormon xstabil gaknye😅

Opk yg paling tepat.. app premom hanya prediction. Cek guna mata sendiri lebih afdol.. sb scanner dia bkn betol sgt..

4y ago

Baik awak.. tq bnyk tlg bg penerangan. Saya xbrape tau bnde ni. Ble dh ada kt situasi ty baru nk blaja bnde2 ni😅

Sorry for asking. Opk ni utk apa ye? Tengok ramai yg update benda ni. Tapi taktau pun opk ni apa 😅

4y ago

Ohhh gitu. Ok2 tenkiyu sis ya for the info. ☺️

Klau tgk dlm gambar ni, sy nampak CD20 lg terang brbanding CD11..CD11 tu nampak pudar sikit T line

4y ago

Yeke? Huhuh.. sbb yg cd 11 tu dh letak soletape, tu yg warna cm xterang sgt. Wallahu'alam sis.