OPK test

Salam momie semua..dlm apps hari subur sy CD13..bila test pkai opk line terang CD9..means positif ke? Still valid ke kalau sy test ni dlm pkol 10? Sbb sy test pagi & petang line pudar..then CD10 & 11 tu terang jgk kn? Means subur jgk ke? Pastu esok hari terus drop..apa pendapat momies semua?

OPK test
6 Balas

Sbb tu digalakkan test opk 3-4jam lps mkn/mnum utk hasil yg tepat..eloknya pagi dan ptg..masa subur kita akan rasa suhu badan meningkat tp bukan demam, terasa nyeri di kiri kanan area perut..lupa pulak area dpn@blkg perut 😂, akan terasa ada lendir sikit..selalunya bertahan utk 24jam..brgntung pd badan masing2..masa tu digalakkan lebih masa utk bersama pasangan 😊

Semua tu line test xsama terang /lebih terang dr control line. So belom positif. Dan kena test dr pkl 1pm - 7pm saja. Lebih dr tu xvalid. Dan kena test pd waktu yg sama setiap hari.

Buat mcam ni jer wak.. senang nk tgk kadar pertambahan kaler line tu.. ikut app pon kdg2 tak betol pon.. hihihi

Takde yg +ve lg.🥰 takpe keep opk..goodluck.❤❤

Opk positif plg lama 3days..

4y ago

Klu tgk cd11 tu yg positive....better guna tampal dlm kertas senang...

Semua negatif lagi.

4y ago

Yeke sis? Sbb mase Cd9 tu mmg terang..lepas tu esok pagi keluar lendir mcm eggwhite tu..time subur kan tu?