Breech 28w

Saya baru scan kedua, 28w & doktor bgtau breech. Kepala di atas, tangan ke kiri, kaki ke kanan & maybe banyak ruang jadi baby boleh pusing2 lagi. Doa2kan baby kepala ke bawah bila scan 36w. Risau plak. Ada sebarang tips?

6 Balas

hye saya pon mggu lpas dr scan kata songsang (anak second). jgn risau anak frst saya dulu 32week pon msih kt atas msok 36week dia da ade dekat laluan dia. jgn risauuu bnykkn bersujud lama2 cakap2 ngn bby ntok bg kerjasama.

Awak sama dgn saye hri isnin bruni sye pergi klinik tiber ii nurse ckp perut dekt bwah lembut mngkin bukn kpale pstu dye kte songsang 28mnggu jgak skrg

In shaa Allah bby pusing lg nnti..mcm sy ank ke 2 dulu...bby pusing lgi hehe😅 kpla ke bwh nti nk due

4w ago

aamiin

Saya pon bru scan 29week dkt pac. diorang ckp “ takpe, awal lg, boleh pusing² lg”.

doc ckp tadi takpe smpai 36w .. sebab banyak lagi ruang..

insyaAllah..nnti dia pusing 2..jgn rsau ya mommy..