Baby breech. Kepala kt atas . 36 minggu

Siapa ada pengalaman babay breech. Harini scan kat kk. Doc kata kepala baby kt atas. Minggu depan kena pergi pac. Saya risau bcampur takut😭

2 Balas

sy baby breech dari week 30 sampai skg 37w. ada tanya dgn doc,kalau x history operation (cth buang fibroid/cyst)melibatkan rahim@ czer,akan cuba manual pusingkan baby. tapi kalau ada history operation rahim@czer,akan czer la.dorang xkan manual pusingkan baby risau rahim pecah. mcm kes sy,wk37 masih breech tapi xperlu refer pac cz dh bgtau doc kkia czer d swasta.

5mo ago

mungkin doc ref dlm buku pink tu jadi xtanya dah. ada juga kes last minute kepala baby tu pusing p bawah sis. cuma doc pun ada bgtau kalau dah masuk 36w susah dah mo pusing tapi xmustahil. byk kan berdoa ya sis. n kalau memang dpt manual pusing pun ok. sy xbreech pun memang pilih czer cz xmo ambil risiko since my history large operation fibroid masa bujang. then 1st pregnancy d swasta doc memang bgtau czer. 2nd pregnancy kkia doc bagi opt kalau mo try normal. tapi memang plan czer d swasta juga

saya baby melintang 36w5h scan pakar...msa 35w kpla dh kt bwah....mggu depan 37w 5d dh kna serah dri sbb sy psang cerclage..semoga kita semua dipermudahkan segala urusan utk bsalin