kepala baby besar dan songsang

Salam, td saya scan 35w.. klnik swasta. doktor scan bgtau kepala baby ada besar sikit(ukuran kpala 37w) perut ngn kaki baby 33w lbih... n baby breech... risaunya..td ada tanya doktor ok ke kpla baby bsr sikit. doktor kta ok janji masih dlm graf.. just risau huhu 😭 detail scan msa 24w n 28w smua ok.. masih ada pluang ke baby masok laluan sblm saya bsalin.. n knpa ya kpla baby blh bsr skit .. da ke ibu2 pngalaman mcm saya.. anak ke2

1 Balas

x sure la..klu doc kte normal its normal..mcm ank sy no 2 mse bersalin pyah siket nk kuar kepala..smpai kne gunting..kple jns kembang..tp bile mkin besar nmpk biase dah