Pregnant dukung anak

Saya baru pregnant 5-6w, anak sulung berat dekat 10kg. Boleh dukung ke? Sbb belum pandai jalan.. nak mandi nak basuh yak yak kena dukung p toilet.. takpe ke?

11 Balas

kalau mcm sy, sy mmg dukung. sbb dr awal tahu pregnant 2nd baby smpi nak bersalin 1st baby sy extra manja😅. lagipon sy pjj dgn husband. jadi semua benda sy handle sendiri. mcm rumah duduk rumah kg dn bilik sy dkt atas. pagi2 nak turun tgga mmg sy dukung 1st baby. nak naik pon sama. nak mandi or nak basuh yak2 semua sy buat. masa sarat pon sy dukung 1st baby juga. dalam hati sy niat supaya allah selalu lindungi kandungan sy. dan semoga allah permudahkan urusan sy. alhamdulillah 1st baby dah 2tahun 7bulan dan 2nd baby dah 9bulan++.

6mo ago

aamiin aamiin ya mujib🥰. semoga allah permudahkan urusan awak🌻

Sye dari awal pregnant memang dukung anak 1st sye umur 2 tahun. 12kg. Tapi lain orang lain badan. Kalau sis rasa tak larat atau selepas angkat tu cramp perut. Tak payah la. Tapi nak buat macam mana, kalau bukan kita, tak ada siapa boleh buat kan. Tula sebab nya sye pun dukung juga anak sye tu. Tapi anak sye dah pandai jalan la, sye tak kerap dukung dia

saya pregnant 31weeks dah skrg, tp masih dukunng anak ke 3 saya yg umur 2y7m sebab dia nak dukung .. tp tak lah kerap sangat.. slow2 cakap minta dia dukung dengan abi dia je.. tapi apa2 setiap mak kondisi dia lain2.. better minta nasihat pakar.. dan tengok kondiisi kandungan masing2.. 😊

time pregnant biasa sangat dukung budak sebab keje taska dan ramai anak2 sedare kecik. risau jugala. angkat pun teknik yg betul jangan membongkok atau memberatkan badan gitu. tapi ikut kandungan janin masing2. InsyaaAllah minta Allah lindung dan jaga semuanya, itu yang penting

6mo ago

in shaa Allah in shaa Allah ..

Bole angkat tp dengan posisi yg betul, jgn ikut dan je. Mak2 kn semua benda nk cpt 😅, nnt mcm sy, slh angkat sakit belakang smp tak boleh jalan, seksa betul. Lps fisio baru bole jln sikit2.

Boleh je sis . Saya hari2 dokong apa semua hantar pergi pengasuh sebab kerja . Alhamdulillah . ☺️ suami kerja 24jam memang all out habislah . Semoga dipermudahkan urusan sis ❤️ .

6mo ago

Terima kasih sis 🤍

takleh nk kata.. sbb ikut kemampuan puan lah.. ada orang blh dr awal sampai nak masuk lr dh pun gagah lg, ada org baru bbrp w takleh buat itu ini pun

kalau sis dah biasa dukung sebelum ni, tak ada masalah pun. teruskan je mcm biasa.

rasa ada berat? jd xleh. awal trimester perlu rehat .

Berat tu. Awak awal kandungan lagi. Mintak tolong suami

6mo ago

Suami kerja banyak masa diluar. So kena handle semua sendiri huhu