pregnant

Hai ibu2 ..saya nak tanye nih .. kalau kite pregnant baby no 2 .... anak no 1 memang kuat merap dengan kita ke ? Ank no 1 umur -> setahun 6 bulan .. berat 11.6kg .. asyik mintak dukung je .. pregnant no 2 ..baru 7 week . Agak2 ada efect ke kat kndungan kalau slalu sangat dukung anak sulung ?

2 Balas

Anak pertama mmg manja sikit kan sis..selalu nak kepit ja dgn maknya.. tp kekuatan rahim kita tak sama sis,ada yg kuat, ada yg tak..takut nti risiko keguguran. Klu pergi klinik nurse nampak dukung2 anak mesti kena tegur, mcm sy.. anak dah 3 tahun, berat 12kg..klu pergi klinik ramai org mesti nak minta dukung..sampikan nurse marah kat sy..huhu.. pujuk2 ja la anak 1st tu supaya tak minta dukung je.. bgtau ada adik kat dlm perut.. 😊

mengandung xleh angkat berat sis...lg2x masih awal lg la nak kena jaga.,.