Alahan teruk - minum air manis/air masak

Saya baru nk masuk 10 minggu. Alahan pun agak teruk semanjak tahu preggy. Sy x boleh lgsung minum air putih sbb asyik mual. Ada tips x supaya dpt minum air/ xpe ke kalau slalu minum air manis??

5 Balas

minum air putih yg suam perlahan-lahan sis.. sy pernah fobia minum air kosong sbb pernah muntah air. klu minum air manis bacaan gula tinggi, so berpada2 lah. better makan buah yg juicy mcm tembikai, oren, laici, anggur.. sy buat 3 teguk sekali minun. So, masa mual tu, mmg sy perasan sy minum air x sampai 2 liter. sblm ni blh minum 2liter lbh. memang bibir kering lh.. Mkn pun mkn makanan yg bersup/ bubur. at least kita tak dehydrate

3y ago

👍👍

Memang tak bagus lerr minum air manis selalu😅 Cuba minum lemon/lime water kalau takleh telan air putih. Apa2 pon kena jugak ade water dlm badan setiap hari. Semoga dipermudahkannn urusan sis🌈

takut bacaan gula tinggi pulak.mcm mana pun kena paksa minum air masak.

Cuba campur air kosong dengan lemon/limau.

minum air oren or lemon