Kencing manis

Hi ibu2. Sy baru masuk 28minggu baru dpt Thu Ada kencing Manis .. sy pun tkejut.. SBB sy asal mmg XDA kencing Manis... Ptama minum gula Lepas.. kedua minum gula X Lepas... SBB bcaan gula masa puasa 5.2... dokter terus bg sy appointment utk pakar pmakanan...nk tya... Ada masalh Ka kalau sy kurangkn amount pmakann sy... Tp minum air masak sy mmg X kurangkn....

3 Balas

sy pun xde kencing manis..mengandung dua anak sblm ni pun xsangkut gdm..yg ke3 ni boleh sangkut pulak 😅...redha jela..sy awal² dh jmpa dietitian..bsp(check gula 4kali sehari) selang 2minggu...sy mkn mcm biasa je..kurangkan sikit manis²..alhamdulillah result bsp stakat ni ok

11mo ago

6.9 tu dh lps pagar 😁..x boleh lebih 6.7 rasanya..yg result kedua tu test pukul berapa...sy selalu pg tu mkn kuih sebiji/dua dgn air kosong..lps pukul11 baru mkn nasi..lps pukul 3ptg sy mkn nasi lg 😁..yg penting air kosong..dan sy selalu perah sebiji limau kasturi dlm air kosong sy..

takde masalah. makan ikut diet yg sebetulnya tu lah yg terbaik. suku2 separuh

Nurse call sis ke?

11mo ago

x sis... bkn Hari yg sama DPT result..