Keputihan berserta lendir coklat

saya baru mengandung utk pertama kali , dah masuk 36 weeks. kenapa yaa semalam mcm ada keluar lendir warna coklat berserta keputihan sedikit ? Tapi saya tidak rasa sebarang kesakitan lagi .Tadi pergi checkup jantung baby semua dlm keadaan baik . Adakah tu perkara normal atau pertanda nak melahirkan ?

9 Balas

Sis, segera ke hospital ye. Saya pun pernah experience yg sama dengan sis, spotting on 35 weeks. Tak terus gi hospital. Macam sis juga, saya pun tak rasa sakit. Saya nak monitor dulu banyak ke tak kecoklatan nya. Bila ada appointment kk, saya cerita kat nurse. Nurse suruh gi hospital cepat. Doktor marah tau kalau lambat gi hospital ni. Lepas check2, alhamdulillah saya okay. On 37 weeks, saya dah bersalin.

lendir coklat itu kita panggil mukus plug yg ada kat pintu rahim..salah satu tNda awal sis akan bersalin dlm masa dlm bebeberapa minggu lagi . itu salah satu tanda kepala bby dah ada dekat pintu rahim. kalau ada tanda sakit, pecah air ketuban or sakit selang beberapa minit...trus ke hosp ye sis. sbb anak pertama kita tK dpt estimate bila lahir mcm sy ..anak sy lahir pd 36w2days

Kemungkinan mucus plug sis . Mucus plug tu bgus . Tapi seeleoknya cek pada doc takut benda lain sbb sis dah hujung2 tu 😁

I pun baru mengalaminya.. 35 weeks. Masuk hari ke 3, dah takde lendir warna coklat tu.. Cuma kluar lendir warna putih.

Petanda nak bersalin. Saya keluar lendir coklat sehari sebelum bersalin. Memang takde sakit.

Normal. Tanda2 nak melahirkan la tu. X lama lg. Standby je mommy. ☺️

Nie tak normal.. Nie show namanya.. Better pegi hospital cepat

Better nty tnya nurse cek up.😄

tanda lahir kot sis