spotting pada weeks 6

saya dah mengandung dalam 6 weeks. sebelum ni okay, no problems. cuma dua tiga lepas dia keluar keputihan warna sedikit kekuningan. then harini keluar lendir keputihan + darah warna coklat. itu kira normal ke? atau ada sebab lain?

2 Balas

Saya baru jumpa doc malam td. Mengalami simptom yang sama. Apa doc saya inform, lendir coklat tu bukan spotting tapi itu discharge. Normal sangat² untuk early pregnancy. Means baby dalam proses penempelan. Mmg akan keluar lendir coklat tu Doktor saya kata selagi tak keluar fresh blood merah yang mcm period tu, tak perlu risau Saya suggest kalau awak risau, awak jumpa je doc for consultation & berpegang je dgn apa dia kata. InshaaAllah hati kekal tenang. Itu apa saya buat sbb saya jenis cepat risau juga. Kita tak boleh stress² 🤗

2y ago

okay sis. terima kasih

jika alami spotting better g klnik or hsptl asap tuk dptkn rwtn..kekdg sbb rahim xbrp kuat pun blh jd mcmtu..dkhuatiri tanda awl tuk alami miscarriage..buat smntra wktu ms awal kehamilan ni try berpuasa dr bersm husben dan jgn lepas dlm sbb msih fragile.msuk 2nd trismter dh ok br blh brsm tp still kena hati2.....msuk 3rd trismeter br blh lepas dlm bg tujuan utk memudahkan tuk bersalin.. mg dpmudah segalanya .aamiin...

2y ago

thankyou kak.