Salam semua , Nk minx pendapat utk susu ibu mengandung ade org ckp jngn minum 1st trimester sbb takot bby besar. Yeke?

Saya baru mengandung anak pertama 9 weeks nk masuk 10 week

4 Balas

tak payah susu ibu mngandung pun xpe. mnum susu biasa pun boleh asal minum susu dari mula mngandung. klau xminum susu, tkut pmbntukan tulg baby xsmpurna sbb xckup kalsium. susu kotak boleh, susu tpung boleh asal kandungan kalsium tggidn rndah lmak. yg kata mnum susu ibu mngandung awal2 nti baby besar tu mngarut je. mmg ad jnis susu ibu yg manis. tp yg tu ksan dia detect kncing manis je. dpt GDM. baby xbsar pun. klau baby besar tu dtect msa trimester ketiga cmtu tp baby bsar klau sihat, xde msalah. jgn lbih 4kg je. klau baby kcik lg rsau. kang kata baby xmmbesar, maybe baby xjadi. haa, lg sedih

waalaikumsalam, kena tgk jenis susu. selalunya org tk suggest minum anmum. boleh cuba similac, atau susu HL / farm fresh, atau mana mana fresh milk. cuba cari yg rendah lemak tapi high calcium & high protein. untuk pregnancy mmg elok ada extra calcium intake

3y ago

terima kasih utk tips 🤗.

klau sybfirst trimester mnum susu anmum, naek second naj third trimester minum susu hl nan dutch lady kotak kecik tu hari2 time pagi

x benar