Salam mummies.. 11 weeks boleh ke consume calsium carbonate? Sy sejak pregnant x bleh nk minum susu

Then nurse advice utk beli calcium kat farmasi. Then pharmacist suggest calcium carbonate sbb lebih sesuai utk org mengandung.

2 Balas

boleh je mama..saya just consume calcium lactate..but calcium carbonate ok ckit sbb elemen calcium dlm cal carbonate lebih tinggi 😊

boleh. tak mengandung pun boleh, masa mengandung lagi lah perlu ambil