Jangkitan Kuman Pada paru-paru

Saya baru melahirkan anak pada 37week, tapi di tahan di NICU kerana jangkitan kuman pada paru-paru. Semalam saya follow up dengan doktor, kuman dah mula merebak dalam darah baby.. Doktor kata akan masukkan antibiotik sekurang2nya dua minggu.. siapa ada pengalaman macam ni? saya buntu, orang lain bersalin bawak baby, saya bersalin baby terpaksa kena tahan dua minggu ?

17 Balas

sabar byk2. baby sy pun terus warded right after deliver. xsempat nk tgk baby betul2..doctor ambil dan bawa ke NICU sbb dy bernafas laju dan takut ada komplikasi lain kalau lambat. bila masuk NICU, doc NICU sahkan jangkitan kuman@paru2 sbb masa sy deliver baby, sy demam panas ketika contraction. naik mendadak panas. now alhamdulillah. dia semakin sihat dan berat pun bertambah. mgkn hikmah dy Allah nk bg masa tambahan utk tenang dan rehatkan diri selepas bersalin.