Menu Ibu Mengandung Yang Plain

Saya baru masuk 7 minggu, tapi saya xda selera nk makan nasi langsung. Bila xmkn nasi sy cpt lapar, tp bila makan nasi saya rasa xselesa apa semua, bg sy nasi tuh makanan berat. Boleh suggest tak makanan yg senang ibu mengandung boleh terima dan cukup kenyang? Cuma nasi sy susah nak terima. sy ada alahan tp xteruk lagi..

5 Balas

Sya baru2 pun mcm tu jugak..tapi paksa mkn sbb takde tenaga.mkn nasik putih dgn ayam goreng kunyit masin2 skit..takpun mkn bubur

makan je apa2 yg rasa nak makan. makan buah lagi bagus daripada biar perut kosong

Boleh gantikan nasi dengan bread , bihun , buah buahan , kacang kuda dll .

Makan buah-buahan

Buah, dan sup²