Berat badan

Saya baru masuk 15weeks tapi berat badan still underweight ? selera makan saya dah okay daripada 1st trimester. Selalu makan je tapi mkn dlm kuantiti yg sikit dan kerap. Cuma tak naik naik. Stress saya ?

7 Balas

Standart lahh sis...sy time booking buku pon 44kg je,underweight..pastu trimester 1 alahan teruk drop smpai tggl 32kg je😂😂 skrg trimester 3 dh..bru naik jdi 46kg ..relax lahh

4y ago

ok lahh tu...mcm sy masa mngandung yg sulung brsalin berat 44kg, mngandung yg kedua nii bersalin ritu berat 49kg....skrg lps brsalin berat turun jdi 39kg

Saya pun sama... dlu 3 bulan tk mkn nasi loya... lepas 3 bulan bru ok mkn nasi tpi sikit² dan kerap... berat maintain 44kg smpai kne mara ngn doc 😅

Saya dulu pun macam tu, sampai jumpa doktor.. Doktor suruh makan 6x sehari ikut masa baru lah berat badan naik..

jgn stress sis bg sy normal. kot.. sbb sy pn smp la second trimester bru berat naik sikit sikit.. huhu

Sy awl pregnant dulu pn cmtu jgk... Dh nk masuk 3rd tri br berat naik...

Selagi perkembangan baby ok takda masalah rasanya

Sbr ya sis..