Berat Badan Tak Naik

Hai Mommys. Nak Tanya, ada tak Yg preg 15weeks tapi berat masih tak naik-naik? Risaulah, dah makan banyak, selera pun okay cuma berat dari awal preg langsung tak berubah. Ada tak cara cepat naikkan berat badan?

7 Balas

But are u underweight in the first place? Kalau sis bkn underweight then x perlu purposely increase berat badan..sy fr 1st month till deliver baby full term total berat badan increased 4.3kg jer but baby kluar 3.23kg..

Awal awal memang turun sis, macam saya la. Awal awal asyik turun je, tapi sekarang (23w) asyik naik je berat. Kena bebel jela dgn nurse.

High 5. Tak mngapa. Asalkan berat baby meningkat, baby sihat. Tu yg penting. Doc n nurse kk tempat sy pergi pun x de marah sy bila berat x naik

5y ago

Xpe..baby bump appear ikut jnis kulit perut ibu hamil. Kalau tebal jelas kelihatan. Kalau nipis lmbat skit. Xpe. Yg penting baby sihat. Betul. Sy 28w . Berat sy hnya naik 1.5kg dri awal pregnancy. Tp bila sy risau akan baby. Bila sy scan alhamdulillah tumbesaran baby normal begitu juga beratnya sekali.

Sama sis, dri awl book 45kg smpu kndgn 14w still 45kg.. Skunk doktor bg mse 2 mggu tok naikkn berat, pdhl dah mkn byk😩

4y ago

Same la kite.. Berat makin turun adelah.. Mkn mcm biase..kne dtg lg 2 minggu.. Klo x ok kne refer..

Saya 28w, berat baru naik 0.5kg dari berat masa booking. 😅awal2 pregnant haritu banyak sgt turun.

Same here...berat turun 3 kg.sy 18weeks preggy.masi morning sickness lg.huhu.just make sure vitamin jgn lupa mkn.

5y ago

Kk gov mmg ada bg vitamin free je.sis dpt acid folic,vitamin b complex n iron tablet.

Asalkan baby healthy and growing, tu yg penting