Terasa down sikit

Saya baru lepas keguguran, xsempat period alhamdulillah lekat balik.. Masa saya keguguran saya stress sangat hari2 nangis sbb mcm rasa kehilangan n down sangat.. Now lepas saya dapat tahu saya pregy balik alhamdulillah saya seronok.. Tapi tdi nurse bebel dekat saya, ckp rahim x kuat lg lepas keguguran, kenapa x prevent.. N macam2 terasa down sikit. Then balik saya share dengan fmly saya.. Tp hampa jugak..fmly saya bebel cakap saya x sabar2, x pandai nak elak,xrangcang.. Saya down sangat.. Kenapa org x fhm perasaan saya.. Saya tahu depa care tp cara cakap tu buat saya sedih..

18 Balas

Normal lah tu…..Org bebel sebab nak bgi rahim tu berehat dulu….bagi kuat sikit… Saya pun bagi rehat rahim saya…2 Tahun…Ikut cakap doctor…..Alhamdulillah skrng dah 2 tahun….saya pregnant balik….doc pun x bebel……family pun happy saya prgnant..xde la nak ckp mcm2… Sabar je la sis..yg penting sis jaga kandungan elok2 ye…Jgn sedih2…dah ada baby dlm rahim tu……sabar je la..anggap tu ujian buat sis oke…Family tegur sbb family syg sis tu….x nak jadi apa2…..🌹❤️..Tahniah sis…❤️🌹..

3y ago

okay tq sis

buat masa skrg.. jgn dgar apa org ckp dan cuba untk pekakkan tlinga.. prcya diri,. prcya rezeki Allah.. kalau Allah sndri yg berkehendak,. siapa kita yg cuma hamba ni nk pertikai.. saya dlu pon mcm ni.. cuma bezanya tiada bebelan drpd smua pihak.. nurse yg jga saya msa msuk ward dlu siap pesan lg. slagi ada peluang,. cuba ja.. xperlu bertangguh.. sbb stiap org xsama.. apa² balik pada takdir dan ketentuanNya.. jaga diri,. jaga kesihatan. semoga dipermudahkan segala urusan sis dan baby 🥰

3y ago

terima ksih sis.. alhamdulillah dikelilingi org baik2 n supportive dlm TAP ni.. 😘

Apa kata puan rahsiakan kandungan puan dgn sesiapa kecuali dgn suami, klinik dan majikan shj. Sebab kandungan ni rahsia Allah. Tak usah sebarkan kandungan, sebab salah satu kesihatan yg perlu dijaga oleh ibu hamil dan kandungannya ialah pengurusan stress. Just dapatkan info yg sohih dan tepat. Jauhkan diri drpd circle yg buatkan kita down. Redha, sabar dan tenang2 je dlm menghadapi ujian kehamilan ya. Moga puan dan kandungan baik belaka tanpa mudarat 💐

3y ago

baik terima kasih sis 🌹

Biase doktor akn suruh rest utk sebulan. Bg first period tu dtg balik sbb takut ade serpihan embryo yg x keluar habis. Takut kene infection. Lepas first cycle baru try balik utk bulan seterusnya. Sy ttc dlm 5 bulan lepas gugur bulan 5 hari tu. sy pon terasa depressed and down hari tu.

3y ago

haritu dr ckp jarakkan utk next pregncy klau ngndung cpat3 g klinik inform.. sbb masa gugur tu sya stress smpai hari2 nngis.. n sya harap dpat ngndung balik bulan depannya..alhamdulillah

xper..serah semua pd Allah..sy penah gugur..xdan period..sy lekat semula..mase tu mmg seronok sgt.. saya beringat dan jaga kandungan elok2.. Alhamdulillah..dh 7 tahun pun budak tu skrg..harap sis pun mcm tu jgk..beringt..dan jg kandungan elok2..selebihnye..berserah pd Allah..

3y ago

ya terima kasih sis.. saya cuma nak luahakan perasaan.. semoga baby kuat sampai saya selamat melahirkan

sy sendiri pernah tye pakar..perlu ke tggu berbulan2 utk peknen selepas gugur..doc ckp xde mslh pn nk peknen blk mse terdekat..y penting 2 mnggu tu jge mkn mknn y sihat n jg kesihatan.sy lps gugur je bln dpn terus peknen blk.

3y ago

alhamdulillah.. terima kasih ada semangat saya dengar ni..

Org bising bersebab. Semestinya sis tak ready untuk kehilangan kali kedua kan? Jd sebaiknya jangan amik risiko. Tapi dah lekat pun so jaga elok2 na. InsyaAllah ada rezeki, lekat la tu. Jgn down sgt tak elok untuk kandungan.

3y ago

saya tahu demi kebaikan saya.. tp cara tu buat saya ntah la.. tp insha allah.. semoga allah lindungi kita semua... terima kasih sis 😘

jgn down. be positive n banyakkan berdoa semoga diberi kekuatan. sy pon prnh gugur n lekat balik. tp alhamdulillah suami happy,keluarga happy sbb cepat lekat. percaya pada rezeki. Allah dh atur yg baik2 utk kita 🥰

3y ago

in sha allah terima kasih semoga bby sihat sampai saya selamat melahirkan nya

jaga diri baik2 sis, sya fham prsaan sis, sya pun bru2 kguguran, alhamdulillah skrg mgndung balik.. sis jgn stress, kita jaga kandungan kita baik2, semoga baby kita membesar dgn sihat dan kuat.. (Hug)❤❤❤

3y ago

thanks sis tu.. terima kasih.. cuma terasa nak luahkan je.. sbb sedih pendam.. insya allah saya jaga kandungan ni elok3.. n utk sis juga 😘

kte smlh sis.. sy pn gugur bln 3 thn ni.. tp melekat blk bln 4..hahahha..tp alhmdulilh nurse ke, doc ke, xmrh.. dan skg tgh tggu nk bsalin je.. due 24/12/21..tp tulh tnda2 nk bsalin xde lg hahahha

3y ago

terima kasih. semoga allah permudahkan urusan bersalin awak ye