intercourse

saya baru lepas keguguran. selalunya berapa lama untuk kita "bersama" suami ya?

10 Balas

First of all, takziah.tabahkan diri ya. Second...... well saya pun keguguran anak pertama last year 6july.dr kata 6weeks pregnant.tak sampai 1minggu bila tahu hamil terus gugur..sedih sangat sampai tidur pun nangis2.bleeding 1minggu saja selepas keguguran tu.3minggh lepastu dtg period.after period ingatkan tak subur sebab ada baca org kata lepas gugur tak subur so kite project la dgn partner😅. Check2 2minggu lepas tu badan rasa lain macam so check upt clear blue dan disahkan hamil 2minggu.now anak dah 3bulan.kat sini org sangat membantu.ada juga saya baca,tak period pun lekat balik.ada juga kata kena tunggu 3bulan cam tu utk bagi badan kita ready balik.anyways..moga awak cepat pregnant dan kandungan awak sihat nanti.❤❤❤❤

5y ago

yaa. nurse saya pun suruh saya tunggu 6 month. lama sangat nak tunggu. tq ya sis. inshallah amin2

Biasa pntang sbulan...tnggu rahim sihat...rncang nk hamil blik 3 bln ke atas da boleh...lepas 2 misi 2 sruh mkn folic asid dri skrang kalau nk hamil...

Saya pantang dua minggu lepas tu bersama je dgn suami mcm biasa. Alhamdulillah tepat 3 bulan saya mengandung balik. Jaga diri baik2 sis

saya pantang bersama suami 3kali period. Plan utk ada baby 6 bulan lepas gugur. ikut pada badan masing2 jugak..

Sy gugur 1st trimester.. Pantang mkn n brsama 2minggu je

Awk gugur berapa bulan?

Sy tggu smpi 3 kli period. Alhamdulillah terus melekat 😉

sbulan sy pntg..msa tu pjj..so ckup2 sbln..😅

Biras sy gugur masa 5 minggu sebulan lebih yg lepas. Sskrg dah pregnant balik..

Mengikut beberapa doc yang saya dah tanya, mereka nasihatkan 6 bulan