darah haid atau nifas

Hi. Saya baru lepas bersalin anak pertama. Darah nifas saya haritu bersambung sampai lebih 60 hari. Ingatkan tu darah period tapi bila baca orang kata darah kena stop dulu baru consider darah period tapi saya punya bersambung. And lepas 3-4 hari stop, dia datang balik. Stop datang balik. Tak banyak tapi ada dekat pantiliner. Normal ke atau darah penyakit? Keputihan pun banyak dan berbau ?

2 Balas

Soalan sy mcm Yg sis kata kputihn tu kn..ia mcm brlendir ke apa??klu brlendir n brbau dan byk biasanya drh nifas..awl2 je merah drh mcm period kluar lepas brsalin drh nifas ni..lepas tu ia akn kuar putih brlendir n brbau..lepS tu br ok... Sis ms brpntng..perut brtungku x?? Kekdg rahim cpt kcut pn leh jd cmtu... Kne g klnik pkar wanita dia akn scan rahim tgk kcut or x rahim jika alami mcm tu..mg dpmudahkn segalanya..aamiin

Kalau perasan bau darah haid dengan nifas lain . And darah nifas max 60hari je kalau tak silap apa yang saya baca . Lebih 60 hari dah boleh mandi wajib . Macam saya nifas 45 hari then after 15 hari ++ saya period