DARAH NIFAS..

Maaf nak tanya.. Ada tak org yg kat dlm ni keluar darah nifas lebih dri 60 hari.. Bahaya tak kalau lebih hari berpantang ke 60.. Saya skrg tgah berpantang.. Darah tu haritu ada stop 2 3 hari cmtu.. Pastu datang balik.. Stop 1 hari datang balik.. Maaf itu still darah nifas ke? Hmm.. Sy dulu branak ceaser.. Ceaser tu 2 kali jahitan.. Jahitan first tu dorg bukak balik sbb dalam tu ada darah n nanah.. Kena ulang alik dri hos ke rumah nak kena cuci luka tu. 3 hari 1 kali.. Pastu dlm 3 mggu mcm tu bru dtg (admit ward ) jahit balik.. Adakah itu antara faktor darah nifas belum stop?

3 Balas

Boleh refer ig @eja_confinementhelper baca notes pada highlights dia oasal nifas etc.

Ini perkongsian yg saya baca dari website mufti wpkl. Sis boleh baca dan fahamkan.

Masa checkup baby nurse xd tanya ke darah ada lg ke x?

5y ago

Ooo.. lama jgok erk darah nifas sis.. sy 2minggu darah dh tuka jd warna coklat dah..