Darah nifas dan darah haid

hi mommy2.. Saya tgh berpantang...saya confius laa .. Darah nifas saya keluar hari pertama hingga seminggu byk, kemudian kluar darah sikit2 smpai laa hari ke24 hari saya berpantang.. lepastu stop sehari clear...kmudian..keluar balik darah sikit2 kecokletan sehingga lama2 jd byk macam darah haid..saya xda sakit apa2 selama darah kluar cumanyaa ada simptom mcm saya haid..awl2 kluar darah nifas sehingga 24hari tu xda sakit pinggang ke ape..tp yg kmudian tu baru ada sakit pinggang, naik jerawat...hurmm bole jadi ke lepas kluar darah nifas bersambung terus darah haid kluar..???#seriusnanya #ingintahu

1 Balas

saya pun macam ni awk, darah nifas stop masa minggu ke-5 pantang, then genap 42hri keluar darah kecoklatan, ingatkan darah nifas dtg balik. lama kelamaan darah tu jadi darah terang dan sangat banyak.. Sy anggap je tu darah haid sebab darah keluar bukan skit banyak sangat plus sakit sangat segungut masa tuu..

9mo ago

Maaf saya pun x tahu bab cucuk perancang ni, almaklumlah first mom dan saya ambil perancang pil je bulan jarum.. mgkn boleh buka post baru tanya pasal ni ye awk.