Late period

Hi, saya baru late period 2 hari and check upt -ve.. masih awal ke untuk check dan perlu tunggu lagi?

2 Balas

Biasa kalau period regular hari sepatutnya period tu dah boleh dapat double line kalau pregnant. Kalau irregular period, boleh jadi ovulation lambat. Kalau lagi seminggu masih belum period boleh test upt semula. Kalau masih negatif, maksudnya hormon tengah tak betul lah tu. 😊

If period sebelum ni regular, should be dah positive if pregnant. Depends on jenis upt juga. Kalau guna dip&tell or clearblue, sehari 2 sebelum expected date period pun dah boleh nampak double line either samar or terang. Kalau irregular period, tunggu lagi seminggu 2