Period lewat dua hari

Hi semua, nak tanya kalau lambat period 2 hari okay ke nak check upt ? Adakah saya lewat period atau mungkin pregnant ya? Ataupun perlu dibiarkan beberapa minggu dulu? #bantusharing

43 Balas

Hai sayang.. Tunggu lewat seminggu / dua minggu. Lepas tu try check upt okey.. InshaAllah ada rezeki sis tu.. Haritu mira pun period lewat 56 hari.. Sama juga check upt 1 line.. Maybe sebab hormon pun boleh jadi period sangkut.. Walhal mira punya kitaran haid regular. Mesti datang.. Sekali last week datang haa ambik kaw. Darah hitam pekat keluar berketul2.. InshaAllah sama2 kita usaha dapat kan baby 2020.. Saya pun baru je kawin 1y3m🤗.. Jangan sedih2..

4y ago

Amin amin ya allahh 😘😘😘

Mcm sy pun cek sbb lewat 2hari period. Seblum tu ingat kn nk period. Sbb pinggang mmg sakit mcm nk dtg sengugut. Tp xperiod2. Bila cek rupenye positif. Syukur tak terkata. Moga ada rezeki buat semua yg ingin kan zuriat. Amin.

Boleh je. Saya pun pernah curious sgt kenapa haid lewat, period lewat dua hari masa tu terus buat check upt. Sbb saya memang ada pernah delay lebih dua hari, rupanya sbb hormon tak stabil. Moga murah rezeki cik.

sy sebulan xdtg. pastu dtg bulan seterus nya. cuma 4 hari periid. tp perut rasa xsedap je . da yakin da mengandung sbb cpt rasa penat . sy tgu dlm sebulan bru g klinik

blh je..lau msh lom period n 1st upt result -ve nnti repeat smla ye..mcm sy sjns sblm lwt period dh dpt result +ve.sbb sign pregnt tu awal dtg...msg2 pnye sign xsm...

blh je sis..sy haritu lewat sehari je,tp sbb badan rasa xsdp,breast pulak sakit,sy check je..naik double lime terang dh wlau baru lewat sehari.ikut hormon org tu

Kalau period lewat dua hari tu macam terlalu awal nak buat upt test. Mungkin boleh lewat/delay sikit waktu tak datang haid tu untuk test semula upt.

Klau nk cek pun blh.. Xda mslh sis.. Mcm saya haritu.. Hari yg sma blm period.. Mlm sya cek double line tp msh samar2 la.. Now dh 6weeks 😊

Sy test upt lwt period 8hari..tp line sgt2 blurr..g klinik doc kata -ve..tp sy test lg 3-5 hari line smakin terang...time tu br doc sahkan +ve

xsabar kan....sy pn lewat da 2hr..tp td jam 2ptg da xsabar sgt..sy test tp 1line je...kitaran haid sy xmenentu tp wajib setiap bln dtg....