???

hello , saya baru join theasianparent ni . nak tanya , lepas habis pantang period memang tak datang ke ? saya lepas habis pantang tu 2bulan tak datang period risau pulak . or memang macam tu ?

19 Balas

Saya lps pantang dah period balik..tp doktor pernah bg tau..kalau full brestfedding normal kalau x period..maybe tak sama antara ibu ibu..sbb saya pun fullbrestfedding tp still period

Kalau fully breastfeed memang tak period. My colleague 2 Tahun tak kluar period. Macam saya lepas bersalin 3 bulan dah period even breastfeed. Ikut pada badan masing-maaing

Kalau sis masih menyusu badan memang lambat period..saya setahun 2 bulan baru period dari lepas bersalin sbab anak fully breastfeed..so jgn risau..

5y ago

oh i see .. ok thank you 💖

Normal.. sy full bf baby lepas 2 bulan period dtg hehe tp jaga2 nnti lekat lagi 😂 baby msih kecil

Sy dlm pntang dh priod .. sbb nifas hbs dlm 4mggu bsalin .. then selang 2weeks trus period

Normal, sy 23bln bru period dtg tp kena jga2 gak tkut melekat lgi sorg....😬😁

memang camtu... sy 3 bulan lepas habis pantang bru period 😅

Kita full breastfeeding 9 bulan tak period.. doktor ckp normal

Saya lepas hbs pntg setahun xdtg period... fully bf mase too

Anak umur 5 bulan baru saya dtg period. So, it's normal sis.