takut nak buka buku pink

Saya baru first pregnant..dah nak masuk 9w.. tapi tak pergi lagi kk nk buka buku pink..sebab saya ni badan basar.. tak jangka pun secepat ni 3 bulan kawin boleh lekat... hmm ada apa2 kata semangat tak..

28 Balas

Kenapa kena takut nak bukak buku pink??bukannya nurse kat kk tu makan org🤣...badan besar ke kecik ke klu dah ngandung tu wajib kena bukak buku..nurse dpt pantau kita dgn baby apa2 hal terjadi nti senang kita ada rekod..klu tak bukak lagi kena marah patutnya itu yg kena takut

Nurse x makan org 😅 yg penting kalau xnak kena sembur make sure buka buku, ikut appointment on time. Badan kecil ke badan besar bukan hak sesiapa nk judge awak. Tu smua kan kuasa tuhan. Yg penting awk ketepikan perasaan yg bukan2 tu demi kesihatan awk & Anak ye 💜💜💜

In shaa Allah xde pape... Nurse okey je..sy pon brisi jgk mse preggy.. Bukak laa buku..senang nurse nk pntau perkembangan baby.. Ape2 msalah pon sng doc nk follow up...dont worry sis.. Gemuk ke kurus its rezeki tau... Syukur dapat awal baby...enjoy ur journey as a mommy😘

sis takut knapa..ok ja 9w nak bukak buku..jgn lbh dr 12w nnt tu yg kdg kena sound tu huhu.baik bukak skg..nnt dpt vitamin smua dh bole start makan..jaga kndungan dr awal utk elakkan bnda2 yg x diingini trjadi..

Apo kne mengena badan besar dgn bukak buku pink. Semua org ade hak nk bukak bku pink tu. Semuanye free. Org pantau plak kte. Rugi je x pegi. Kalau mmpu boleh la pergj swasta kalau nk . Kalau dah takut sgt.

btw tahniah sis , sy pn badan besar , 25/1/20 kawin , 13/2 cek upt dh positif , rupanya bunting pelamin . ada je org kg mulut tah pape . tp dorg bukan tau pun kita period bila .

5y ago

due date inshaAllah 26/10 . bukan apa , hari nikah tu hari ke 6 period . so kebetulan subur and lekat

Tahniah sis.. Syukur rezeki sis lps kawen lekat. Dh blh bukak buku dh tu, jgn lmbt2 sng nk detect ape2 prob semasa mgndg ni.. Semoga dipermudahkn ye😁

Knpa klu bdn bsr..ay jmpa bdn yg berat 100 lbh..xde mslh pn..xde praturan yg mngatakan klu bdn bsr kna mrh gn nurst..sy pn bdn bsr..lek lek ja

Pergi puan..untuk kebaikan baby..InshaAllah Allah tahu yang terbaik..kita merancang tapi Allah sebaik perancang..ada hikmah dapat baby awal..❤️

Jgn risau sis.. Sy pn bdn besar juga, kawin 1/12. Check upt positif 6/1.alhmdulillah bunting pelamin.. Nurse ok je x mrah pn wlupun big size😁