Swasta or kerajaan?

Saya baru disahkan hamil dengan melakukan ujian UPT. First checkup saya buat diklinik swasta. Niat sebenarnya nak checkup di KK saja, tapi ciksuami kata malas nak menunggu lama(mcm dia tahu je lame ke tak padahal baru anak first belum pernah g lagi KK?) disebabkan malas tunggu saya checkup di klinik swsta. Nak bertanya dua soalan. 1. Buat buku pink di klinik swasta boleh checkup di KK ke menggunakan buku pink yg di buat diklinik swsta? 2. Better prefer klinik swasta or KK utk checkup, mana yang lagi better?? Because ada yang kata kk check lagi details berbanding swasta.

2 Balas

Persoalannya... Plan nak beranak kat mana? Klu d kjaan dorg takkan terima buku pink dri swasta.. but if klu d swasta dorg akn ambik sja.. klu nak beranak d kjaan kena buka buku pink wajib... lepastu boleh buka lg kat swasta.. klu dua2 buku ada ble beranak antra dua hsptal tu.. For me swasta lg details... Every month scan utk pastikan baby sihat. Klu kat kjaan tak tau pula every month ka atau every 2months dorg cek scan baby.. yg penting kjaan tdak kerap buat scan kat baby.. Tdak silap sya dorg akn buat bila c ibu turun berat badan atau ada mslh lain.. bru dorg scan.. Sya beranak d gleneagles.. Alhamdulillah baby dah 5bulan.. 1-4bulan sya d klinik swasta (Sabah care) pakar fertelization. 5- beranak d gleneagles.. Takda buka buku pink kjaan sbb plan mmg mahu melahirkan d swasta.. so, better be sure mahu melahirkan dmana..

4y ago

Tq sis sharing info

Kalo checkup kt kk, kne bukak buku pink kat kk.. Xley pkai buku pink klinik privet.