Keguguran pada usia kandungan 20 minggu 5 hari.

Saya baru 5 hari keguguran. Tanpa mengalami sebarang pendarahan sebelum keguguran. Hari gugur pun janin keluar elok masih dalam kantung. Saya ttc hampir 5 tahun dan ini kandungan pertama. Doakan saya kuat semangat. Rindu sangat pada anak syurga saya. Soalan saya, ada yang pernah mengalami bengkak susu jika keguguran pada usia kandungan lebih kurang saya? Saya hri ke dua kena bengkak susu. Hari ke 3 sehingga sekarang masih lagi susu saya keluar. Basah lencun baju. Dan adakah cara untuk hentikan susu ini tanpa makan ubat?

4 Balas

sy pernah bby keluar masa 22w6d n bengkak susu.teruskn tuam dgn ais/ air suam2 suku..nurse mmg suruh mkn ubt stop susu. tp sy dpt mkn dlm 2 biji je.sbb effect loya nk muntah dgn kple pning2.mabuk.jdi keep tuam..tekup pkai kubis..rse susu nk kluar mmg kne ltk kain kt breast.sbb byk sgt limpah2 jdinye..lme2 susu kering sndiri..dlm sminggu lbih..insyaallah..moge dipermudahkn.. tntg bby, jgn stress2, dia dh tggu kite kt syurge nnt.keep strong mommy..

Bagaimana mana proses keluarnya janin gugur berapa lama. Sebab saat ini saya juga tengah tunggu gugur tanpa bleeding. Dan janin belum keluar sampai skr. Rasa risau je saya saat nih 😣😣😥mohon di bales bunda pertanyaan saya.

pam je sehari skli . 2 hari skli . 3 hari skli . pastu biarkan je . lama² hilang la susu tu just picit² je masa mndi masa susu dah kurang tu . ni pengalaman kawan sy yg tak dibekalkn ubat . sy mkn ubat yg doc bg

maaf puan sy tiada pnglmn ttg ini