tomyam

Saya baru 40hari berpantang , fully breastfeeding. Boleh tak klau nak makan tomyam ? Tanya sj dulu sbb first mom.

5 Balas

Maybe jangan dulu kot sbb takut gatal..lg 1 kalau kita ok pun takut kesian dekat baby. Sy pernah teringin sgt nak makan udang dalam pantang. Ingat kan dah ok lah lepas pantang 40hari..sekali baby yg kena gatal2. Kesian sgt sbb dia full bf.. terus tak berani makan lepas tu. 😅

try je laa skit2 for one day pstu result tngok 2 3 tngok anak bdn naik merah meragam maybe anak alergik . its up to youu klu baby ok je awak pun ok je means awak bole makan laa

kalau jahitan dah baik, blh je mkn sikit dlu rasa.. tkt gatal @perut ank x tahan masam pedas.. full bf kan

saya x berani takut gatal

not sure