sakit tapi tak bersungguh

Saya baru 35 mgu tapi dh mula rasa sakit..sakit tak kuat...pkul 12pm sakit pastu hilang..sakit semula 3pm lbh dan sekali lagi sakit 6pm lbh..tak ada turun tanda seperti darah atau air..perut mengeras dan sakit di bawah ari2 tapi kesakitan tu tak lama..adakah itu petanda nk bersalin...atau mengeras sb ank bergerak..ada siap2 yg penah alami mcm ni tak..

1 Balas

sama macam saya 35w4d , tu namanya false contraction ataupun brixton hicks contraction . baby tngh cari jalan tu sis , goodluck 😊