Perut mengeras sekali dengan sakit ..

Hai .. sy nk tnye klu perut mengeras sejam sekali adakah itu petanda nk bersalin .. 2mlm dh rasa mcm tu .. mengeras skli dgn sakit .. skrg sy dh 36minggu 4hari .. lenguh di pinggang mcm sakit senggugut .. mohon pencerahan ?🥰 #bantusharing #ingintahu

4 Balas

Ada time tk kekerapan mengeras dgn sakit pinggang tu? Sbb dh kira contraction. Klu dh rasa setiap 5min rasa mcm tu blh terus ke hospital. Klu mcm was-was, boleh je pegi PAC. Akan check guna CTG tgk kekerapan contraction

2y ago

skrg pn dh ready siap² packing baju .. takut sakit mengeras xblh thn serang blik .. ni pn rasa lenguh² pinggang ..rasa menyucuk² dibahagian sulit ..

alamak kena tak ada ending... sis tlg reply, I sama situation sekarang...

better pi hospital utk cek ctg

lebih elok pegi hospital sis

2y ago

tq sis .. nk pergi jgk hospital ..takut jd apa² kt baby .. xprnh rasa sakit mcm ni.. wlpn dh 2org anak ..tp dua² anak bersalin secara induce dulu .. no.3 ni sakit mcm ni ..xtahu nk rasa dh sakit tu btl ke palsu ...