TERINGIN BELI BAJU BABY

saya baru 15 minggu tapi saya teringin sangat nak beli baju baby 😫 dapat beli sehelai pun jadi lah . agak2 boleh ke saya nak beli ?

19 Balas

Sy pun start beli 15 minggu juga. Sebab suami tengah tkde keje, dia & sy berniaga dari rumah jual makanan homemade. Sy buat target untuk settle barang baby sebelum 8 bulan . Sebab bila dah 8 bulan sy dh tk boleh meniaga kan Sbb perut dah memboyot. Sy & suami tkde gaji bulanan So kene pandai* manage kewangan untuk settle barang baby. Bukan sikit duit nak beli smua sekali memang tk mampu laa. Now dah masuk 19 minggu lebih Alhamdulillah barang baby dah 40% settle. Mula* sy buat list dulu mana barang yg sy nak beli. And then bagikan dg target settle sy, tiap 2 minggu sy akan beli barang baby. So nnti cepat settle la & tkde kalam kabut / membazir sangat duit. Sebab selalunya bila dah masuk je baby shop dah rambang mata semua nak di beli. So penting untuk buat list & target barang apa nak di beli untuk jimatkan duit. Sy pun buat survey jg mana babyshop yg murah / beli kt Shopee. 2 minggu sekali sy tabung Tiap ada rezeki sy sangkutkan untuk beli barang dia 😊 sekian tips dr sy. Semoga bermanfaat

Saya dapat tahu jer preggy terus beli baju baby 4 pasang.. Letak hujung kepala katil🤭 Hari2 dok cium buat semangat.. Maklum laa TTC 8thn baru lekat.. Lepas tu tiap2 bulan saya beli sikit2 ikut budget suami.. Perut masuk 7bln semua brg dh lengkap.. Dh cuci dan siap masuk beg.. Alhamdulillah.. Skrg tggu due nk bersalin jaa dengan beli suppliment utk perkembangan otak baby. Saya mkn neurogain start perut 7bln sampai bersalin nnti..

4y ago

Seronoknya.. sye pun TTC 3 tahun lebih. Alhamdulillah melekat. Semoga dipermudahkan segala urusan 🥰

Saya pun beli awal. 4 bulan dah beli brg baby. Hampir completed laa. Breast pump dgn brg2 besar mcm rak bju baby je tak beli lg. Walaupun anaj kedua, tp excited dia tu mcm dpt anak first je. 😅. Yg first dulu, sya beli brg baby kandungan 7 bulan, alahh nak jalan pusing mall tu terkenkang2. 🤭. Beli je sis. Beli ckit2 pun takpa. Buat list. Senang nak tick.

Boleh je sis, duit awak kan😂 sy bru 18w tp dah beli mndian rumah& travel, getah tukr pmpers, romper, baju 3/4 lai, lampin 10pcs mitten smpi 14set, topi lg, sbb sy berniaga jdi sy xtau bila sy ad duit jdi bila ad duit sikit sy beli je, sbb brg bby pun mhl tau, 3/4lai bju dah 70++ dah beli tu simpn la dlm pestik cntik2 almari jgn lupa beli🤣

Sy dulu masa 3 bulan ikutkan nk beli trus semua barang baby sbb nnti hujung-ii x yah nk kelam kabut . Tp sentap bila mil ckp "nnti mcm terlebih berharap , tkut jadi pape " . Sudahnya beli sehelai je dulu buat lepas geram hahaha . Dia punya feel excited bila tgk baju-ii budak ni lain macam sangat .

Hehe kelakar lah sis ni 🤭 Beli je sis kalu rasa nk beli. Xperlu pun ikut kata org konon bli awal nnty takut xjd lah apa. As long as u r happy! 🤗

beli ikut suka tpi jgan cakap untuk baby set dalam fikiran nak beli untuk anak kucing ok sbb org tua2 cakap xboleh stanby brg takut xjdi.

beli je sis. dpt sehelai pun dh rasa puas nt. sy beli masa 18w. tu pun bergenang air mata lps dpt pegang baju baby. indahnya feeling tu

Beli je sis.. tak banyak pon xpe, mcm sis cakap sehelai pon cukup.. saya dulu pon macam tu juga excited

boleh je, saya pun teringin nak beli tapi tahan diri sebab mil cakap jangan beli awal sangat #17weeks