Tips kenyang cepat & berat tak naik

Saya asyik rasa lapar walaupun makan byk. Any tips utk kenyang? Saya risau berat naik mendadak

3 Balas

Sy selalu sediakan biskut dlm beg atau letak tin biskut kat tepi katil. Bila lapar tgh mlm, sy mkn biskut je. Kalau mkn berat2 tgh mlm, jd susah nak tido. Berat pun kompem2 akan naik

itu perkara biasa bagi ibu² mengandung ya. cuma sebaiknya makan sedikit tapi kerap, elakkan mknn yg terlalu tinggi kandungan gula, pilih snek yg tinggi khasiat ya.

itu biasa utk ibu mngndung, kalau tknk berat naik ibu mkn bnyk buah² la insyaAllah hb pun sentiasa ok nnt ..sy selalu amalkan sunqick & jambu batu kalau lapar