Takde alahan

Saya anak pertama, tapi takde alahan apa2, normal ke? 🙂‍↕️ Dah 6 minggu tak pegi scan lagi 🥹

10 Balas

Normal. Sye pun tak ada alahan mula2 tapi starting masuk minggu ke-7 baru start rasa loya and morning sickness. Tapi malam okay ja. Selalunya nak scan lepas 8 minggu ke atas. Sekarang kalau 6 minggu ni kecik lagi and boleh jadi belum nmpak lagi.

normal,ada org awl trimester tak ada alahan,ada org masuk second baru datang alahan.pglmn sy 3 bulan ptama je alahan.masuk 4 bulan terus selera makan mcm ada saka 🤣.mcm kawan sy lak dari awl smpai nak besalin alahan dia ada.

6mo ago

sama lah sya ni masih dlam layan alahan walaunpun bru msuk 6week nk buat ap pun tk boleh , ape tah lgi mkn lgi tk boleh tgk

normal. ikut orang sis. tak sama pembawakkan. saya masa first baby dulu 3 bulan pertama muntah2 pening, lepas dari tu ok sikit. ada jugak pening tapi tak hari2.

saya pun tak ada alahan, anak first. Baru 6 week 4 days. Kadang terfikir confirm ke Aku pregnant ni 😁 Tapi scan hari tu nampak kantung dah.

Blm lagi tu sis…alahn dia dtg on off lbh2 kalau sis makan x ekt time alahan tu jd teruk

Normal, saya anak first takde alahan. No 2 ni so far takde alahan jugak. Bru 5 weeks

saya biasa alahan start minggu ke 8 ... sebelum tu rasa biasa je.

6 minggu dah boleh pergi scan sis, inshaAllah dah nampak kantung

saya pun first baby,kandungan dah 10 weeks tapi x de alahan.

Yea same for me