Ade sesiapa yg tengah preggy consume Blackmores ni? serasi tak?

Saya amalkan Blackmores for Pregnant & Lactating Mother dari 3bulan sebelum hamil sehingga sah hamil 10weeks sekarang dari Dr swasta advised yg 1first. So far saya serasi dgn Blacmores.Tetapi 2nd Dr swasta saya pergi utk scan bb 9weeks haritu tu minta saya cuba New Obimin. Hari pertama cuba saya terus pening & muntah 2hari. Selang 3 hari saya stop new obimin tu dr hari mula saya makan,saya consume semula Blackmores ni,Alhamdulillah ok. Masuk 12week saya nk p kkm buka buku merah & mungkin blood test & urine test diperlukan. Nak tengok juga keputusan mcmna hb,blood pressure dll.harap result cun dan tak perlu tukar supplement lain?takut nanti nak kena start balik cycle loya & muntah sementara nk serasi supplement. Tak tahan cycle tu?

Ade sesiapa yg tengah preggy consume Blackmores ni? serasi tak?
4 Balas

sy ad pena bawa vitamin ni ke desa . dan nurse ckp xckup vitamin yg diperlukn utk baby dan ibu . sbb sy sndri pun xleh mkn obimin . 2bulan mkn obimin kepala stiap hari skit , loya , xlalu na mkn nasi . lepastu kwn syorkn mkn iberet . alhmdulillah smpai skrg sy mkn okey n xd skit kple . nurse pun ckp hb cntik je . pena jgk nurse ckp iberet tu lagi kuat dri obimin . tp sy sesuai iberet . mkn tu je skrg . baby pun activ tendang2 dlm perut . n buat scan baby besar sama dgn week dia . alhamdulillah

Sis klu saya mkn ubat kuatkan rahim.. Boleh ke consume supplement nie..? If mkn yg nie asid folic 5mg tue masih kena consume ke?

4y ago

Ok2.. Terima kasih.. Info2 yg sngt membantu.. ❤️

blackmores ni kalau makan untuk nak cuba pregannt boleh tak ?

3y ago

betul tu..setuju..jgn amek any suplement yg kita sendiri pn x tau apa effect dia..kalau nak amek better rujuk doctor

Im consuming for lactation now..